Cellulose isolatie

Wij isoleren woningen met (voornamelijk) cellulosevezels van Isoproc (I3), dat beschikt over de Europese technische goedkeuring. De papiervlokken zijn afkomstig uit zuiver en ongelezen krantenpapier en zowel voor nieuwbouw als renovatie geschikt.

Via de slang van een inblaasmachine met een gesloten vormvast compartiment, blazen we de papiervlokken in de vloer, wand of dakconstructie. De cellulosevezels kunnen ook open geblazen worden bij open ruimtes zoals zoldervloeren.

De voordelen van cellulose als isolatiemateriaal

Veilig: tijdens het productieproces worden er boorzouten en boorzuren toegevoegd aan de vervezelde vlokken. Dit vergroot de brandweerstand, gaat schimmelvorming tegen en weert insecten. Meer details hierover vind je op: www.climacellisolatie.be. Doordat de papiervlokken met hoge densiteit worden ingeblazen, is het risico op uitzakken trouwens onbestaande. Boomer bvba toont dit in een boeiend filmpje: (url?).

Comfortabel: doordat cellulose isolatie vochtregulerend werkt, ontstaat er een aangenaam binnenklimaat. De grote warmteopnamecapaciteit houdt bovendien de zwoele zomerwarmte buiten. Met een lambda van λD = 0.038 W/mK is cellulose ook ideaal als geluidsisolatie.

Budgetvriendelijk: grote isolatiediktes vullen we perfect en makkelijk tot in ieder hoekje met goedkope papiervlokken. Het inblazen is weinig arbeidsintensief en niet moeilijk. Om extra te besparen kan je helpen bij het vullen van de machine.

Milieuvriendelijk: door te kiezen voor papiervlokken spring je zuinig om met onze grondstoffen. De productie-energie ligt ook veel  lager tegenover conventionele isolatiematerialen.

Benieuwd naar de stappen in uw (ver)bouwtraject?

Neem contact op en we spreken elkaar snel